2008. április 3., csütörtök

JÁTÉK - Keresd a párod!

Korosztály:

8 - 14 év

A játék célja:

Az elmúlt óra vagy az elõzõ leckesorozat ismétlése, esetleg kikapcsolódás.

Eszközök:

  • egyforma nagyságú papírlapok
  • íróeszközök
  • kosár

Játék leírása:

Kérjük meg a gyerekeket, hogy találjanak ki egy konkrét bibliai történettel kapcsolatos álnevet maguknak! Az álnév lehet egy tárgy, egy személy, egy helyszín stb.Például, Sámson életéhez köthetõ tárgyak: kötél, méz, szamár állkapocs, kapu, stb.

A gyerekek a kitalált nevüket írják fel egy papírra, melyet egyformán hajtsanak össze. Szedjük összea papírokat,majd egymás után legalább kétszer olvassuk fel õket, hogy a gyerekek minél többet tudjanak megjegyezni belõlük. Fontos, hogy felnõtt legyen a felolvasó, mert a gyerekek megismerhetik egymás kézírását is, így pedig nem lenne igazságos a játék! Ezek után tegyük a papírlapokat egy kosárba, és mindenki húzzon ki egy nevet a belõle!

Kezdõdthet a játék! Az elsõ játékos próbálja meg kitalálni valakinek a „nevét", úgy, kérdezzen rá egy szóval. Pl.: "Méz". Ha az illetõnek tényleg „Méz" a neve, akkor kiesett a játékból, és újra az elõzõ játékos kérdez.

Ha nem õ a „Méz", akkor õ folytathatja a találgatást. A játék végén az nyer, akinek nem találták ki a nevét, tehát nem esett ki. Mókás lehet, hogy néhány még teljesen feledésbe merült név, illetve, hogy taktikázással a saját nevünket mondhatjuk másoknak.

Ötlet:

Ha a játékot kikapcsolódásként csináljuk, játszhatjuk rajzfilmfigurákkal, kedvenc szinészeinkkel, fantázia nevekkel stb.

Nincsenek megjegyzések: